Výskyt komplikací u pacientů při terapeutické hypotermii - Zezulková, Anetta (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na výskyt komplikací u pacientů při terapeutické hypotermii na Anesteziologicko - resuscitační klinice ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně. V teoretické části je charakterizována termoregulace a tělesná teplota, syndrom po srdeční zástavě a hypotermie. Dále je velká pozornost věnována terapeutické hypotermii, a to jednak historii, vlivu hypotermie na organismus, indikacím a kontraindikacím, protokolu terapeutické hypotermie a ochlazovacím metodám, ale hlavně ošetřovatelské péči o pacienta při terapeutické hypotermii, při monitoraci tělesné teploty, podpůrné terapii a komplikacím souvisejících s tímto stavem. Empirická část práce zjišťuje nejčastější příčinu srdeční zástavy a výskyt jednotlivých komplikací.