Problematika dekubitů u pacientů v intenzivní péči - Veselá, Marika (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou dekubitů u pacientů v intenzivní péči. Oblast prevence a péče o dekubity je často podceňována, ačkoliv se týká podstatné části populace. Práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. V teoretické části je popsán vznik a rizikové faktory dekubitů, způsoby prevence dekubitů a jejich léčba. Empirická část je založena na kvantitativním výzkumu na základě dotazníkového šetření, které bylo zaměřeno na všeobecné sestry pracující na jednotkách intenzivní a resuscitační péče.