Péče o tracheostomii u pacientů v intenzivní péči - Petruňová, Zuzana; Pokorná, Andrea, 1973-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou ošetřovatelské péče o pacienta s tracheostomií, především o tracheostoma a peristomální komplikace. V teoretické části jsou uvedeny obecné informace týkající se tracheostomie a také specifická ošetřovatelská péče o pacienty s tracheostomií. V empirické části je popsán postup vyhledávání relevantních informací v elektronických databázích, jejich zhodnocení a následné zpracování. Cílem práce bylo také vytvořit doporučení péče o pacienta s tracheostomií se zřetelem na lokální péči o tracheostoma.
This thesis deals with the nursing care of patient with a tracheostomy especially the tracheostoma and peristomal complications. The theoretical part presents general informations which relates to tracheostomy and specific nursing care for patients with tracheostomy. The empirical part describes how to find relevant information in electronic databases, their evaluation and processing. The aim was also to develop recommendations for care of tracheostoma focusing on peristomal complications.
Vedoucí práce: Andrea Pokorná
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2015
Keywords: ošetřovatelská péče; tracheostomie; Nursing Care; Tracheostomy; diplomové práce; master's theses