Péče o tracheostomii u pacientů v intenzivní péči - Petruňová, Zuzana (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou ošetřovatelské péče o pacienta s tracheostomií, především o tracheostoma a peristomální komplikace. V teoretické části jsou uvedeny obecné informace týkající se tracheostomie a také specifická ošetřovatelská péče o pacienty s tracheostomií. V empirické části je popsán postup vyhledávání relevantních informací v elektronických databázích, jejich zhodnocení a následné zpracování. Cílem práce bylo také vytvořit doporučení péče o pacienta s tracheostomií se zřetelem na lokální péči o tracheostoma.