Respektování intimity u pacientů v bezvědomí - Ondrášková, Sylva (2015)
Diplomová práce je zaměřena na respektování intimity u pacientů v bezvědomí. V teoretické části práce se pojednává o pojmu intimita, o poruchách vědomí a potřebách těchto pacientů, o vybraných právních normách vztahujících se k dané problematice, a o možnostech vzdělávání sester. V empirické části jsou předkládány a analyzovány výsledky z kvantitativní metody šetření pomocí nestandardizovaného dotazníku. Dotazník byl určen všeobecným sestrám pracujícím na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, které měly zkušenost s péčí o pacienty v bezvědomí. Zabýval se zjištěním úrovně znalostí postupů pro zachovávání intimity u pacientů v bezvědomí, míru zachovávání intimity, zájem a motivaci o další vzdělávání v oblasti péče o pacienty v bezvědomí.