Úroveň znalostí první pomoci při popáleninách u laické veřejnosti - Němcová, Iveta, 1988- (2015)
Diplomová práce s názvem „Úroveň znalostí první pomoci při popáleninách u laické veřejnosti“ je rozdělena na dvě části. První, teoretická část, která je rozdělena do šesti velkých kapitol a několika podkapitol, se zabývá první pomocí, kde jsou shrnuty základní pojmy, historie první pomoci, legislativa, hodnocení základních životních funkcí a volání na tísňové číslo 155. Dále se teoretická část zabývá vzděláváním v první pomoci a samozřejmě problematikou popálenin, kde je rozebrána historie popálenin, etiologie popálenin, stupně popálenin a ve zkratce popáleninová nemoc. Hlavní kapitolou je kapitola pátá, kde je popsán přesný postup laické první pomoci od zajištění technické první pomoci až po transport popáleného do zdravotnického zařízení. V poslední kapitole se teoretická část práce zabývá popáleninovým centrem. Analytická část zjišťuje úroveň znalostí laické veřejnosti vzhledem ke stanoveným cílům a hypotézám práce.