Problematika hodnotenia vedomia z pohľadu laickej verejnosti (optikou laikov) - Mojžita, Ivan (2015)
MOJŽITA, I.: Problematika hodnotenia vedomia z pohľadu laickej verejnosti (optikou laikov) (Diplomová práca). Masarykova univerzita. Lekárska fakulta. Školiteľ: PhDr. Natália Beharková, Ph.D. Cieľom autora práce bolo poskytnúť prehľad o súčasnej situácii v oblastiach informovanosti laickej verejnosti o hodnotení porúch vedomia v prvej pomoci, schopnosti laickej verejnosti hodnotiť poruchy vedomia a bariérach pri poskytovaní prvej pomoci laickou verejnosťou. V teoretickej časti práce autor stručne sprehľadnil problematiku najčastejších porúch vedomia a odporúčaných postupov pre laikov pri poskytovaní prvej pomoci osobám s poruchou vedomia. V praktickej časti práce autor skúmal súčasnú situáciu v oblastiach stanovených v cieľoch práce medzi laickou verejnosťou prostredníctvom anonymného dotazníka. Získané dáta potom štatisticky vyhodnotil a otestoval hypotézy, stanovené na začiatku výskumu.