Prevence nozokomiálních nákaz v intenzivní péči pohledem fyzioterapeutů - Kučerová, Anna (2015)
Diplomová práce s názvem Prevence nozokomiálních nákaz v intenzivní péči pohledem fyzioterapeutů se dělí na dvě části. Teoretická část se zabývá samotným pojmem nozokomiální nákaza a její historií. Dále se v jednotlivých kapitolách popisuje vznik a šíření nozokomiálních nákaz, důraz je kladen na prevenci a bariérový přístup k pacientovi. Analytická část, je vedena formou rozhovorů, zjišťuje úroveň znalostí fyzioterapeutů o nozokomiálních nákazách vzhledem ke stanoveným cílům.