Aplikace modelu ALACT reflektivní praxe do vzdělávání sester v intenzivní péči - Bezděková, Jitka (2015)
Předkládaná diplomová práce je zaměřena na téma Aplikace modelu ALACT reflektivní praxe do vzdělávání sester v Intenzivní péči. Práce je rozdělena na dvě části. Úkolem teoretické části diplomové práce je objasnit základní pojmy spojené s reflexí a nastínit ji v kontextu intenzivní péče včetně specifikace modelu ALACT.Empirická část je založena na kvalitativní metodě sběru dat pomocí ohniskové skupiny a na analýze Záznamu zkušeností z praxe u studentů Intenzivní péče Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Cílem diplomové práce bylo zjistit pohled studentů Intenzivní péče na reflexi a práci s ní, dále jejich názor na práci s modelem ALACT a jeho objektivizaci pomocí vyhodnocení Záznamů zkušeností z praxe.