Náhlá smrt při sportu - Bezděková, Barbora (2015)
Diplomová práce byla věnována problematice náhlé smrti u sportovců. Teoretická část byla zaměřena na samotnou náhlou smrt sportovců a nejčastější kardiovaskulární onemocnění, která ji zapříčiňují. Následně na prevenci jejího vzniku a na první pomoc prostřednictvím kardiopulmonální resuscitace s defibrilací, v případě jejího vzniku. Dále byly v diplomové práci shromážděny aktuální informace dané problematiky, včetně legislativní úpravy. V praktické části bylo zjišťováno, jaký je náhled sportovců a klubových lékařů na problematiku náhlé smrti, jak sami aktivně přistupují k řešení otázky náhlé smrti či jaká fáze preventivní péče je dle respondentů nejvíce účinná. V empirické části byla zpracována data průzkumného šetření s následnou interpretací jejich výsledků.