Znalosti sestier a ich vplyv na poskytovanie starostlivosti pacientovi s hydrocefalom - Berkiová, Mária (2015)
Diplomová práca sa zaoberá znalosťami sestier v intenzívnej starostlivosti o diagnóze hydrocefalus. Teoretická časť je zameraná na definíciu klinickej diagnózy hydrocefalus, diagnostiku a liečbu. Samostatná kapitola je venovaná ošetrovateľskej starostlivosti o pacienta s hydrocefalom. Empirická časť je zameraná na zistenie znalostí a zvyklostí respondentov prostredníctvom dotazníka. Cieľom diplomovej práce bolo zmapovať znalosti sestier o diagnóze hydrocefalus.