Problematika anestezie a perioperační péče z pohledu pacientů - Nestrojilová, Pavlína (2015)
Cílem mé diplomové práce bylo zjistit informovanost pacientů po plánovaných neurochirurgických operacích o anestezii a perioperační péči a dále jsem zjišťovala, zdali biologické faktory a způsob zaměstnání mají vliv na typ onemocnění. Práce je tvořena teoretickou a praktickou částí. Teoretická část je tvořena informacemi o perioperační péči a o anestezii. Empirická část byla zpracována na základě kvantitativního výzkumného šetření, které bylo uskutečněno na neurochirurgické klinice Fakultní nemocnice v Brně. Z výsledků výzkumu vyplynulo, že pacienti pochopili více informací o operaci, pokud podstoupili všechna předoperační vyšetření u praktického lékaře, nebo část vyšetření u praktického lékaře a část v nemocnici.