Kontrastní citlivost, metodika vyšetření, hodnocení získaných dat - Janoušková, Petra (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá kontrastní citlivostí a metodikou jejího vyšetření. První kapitoly se věnují neuronům sítnice a částem zrakové dráhy, kde vzniká informace o kontrastu. Dále se věnuje také typům kontrastů, křivce kontrastní citlivosti a klinickému významu jejího testování. Hlavní část práce je věnována popisu odlišných typů testů kontrastní citlivosti, podrobné metodice jejich vyšetření a hodnocení získaných dat.