Postup při aplikaci kontaktních čoček, odlišnosti volby jednotlivých typů - Šťastná, Markéta (2015)
Bakalářská práce má název „Postup při aplikaci kontaktních čoček, odlišnosti volby jednotlivých typů“. Nejprve je popsán postup při aplikaci kontaktních čoček. Práce začíná popisem vybavení optometrického pracoviště, anamnézy, stanovení refrakce, přes vyšetření předního segmentu oka na štěrbinové lampě. Dále jsou uvedena metrická měření nutná k aplikaci kontaktní čočky a také vyšetření slzného filmu. Další kapitoly se věnují výběru, aplikaci, manipulaci a vyhodnocení aplikace kontaktních čoček, dále edukaci klienta o nošení, péči i komplikacích, které mohou vzniknout.