Vyšetřovací metody, vývoj přístrojů a pomůcek pro stanovení objektivní refrakce - Nedvědová, Jolana (2015)
Téma bakalářské práce se zabývá popisem vyšetřovacích metod objektivní refrakce a jejich historickým vývojem. Práce je napsána tak, aby sumarizovala znalosti o této problematice, usnadnila jejich pochopení, rozšířila obzory a v neposlední řadě, aby byla přínosem pro budoucí optometristickou praxi. Téma je rozdělené do několika částí. V první kapitole se věnuji metodám vyšetření refrakce a jednoduchým přístrojům pro měření její orientační hodnoty. V následujících kapitolách se zabývám složitějšími přístroji, které jsou schopny změřit refrakční vadu téměř přesně.