Akomodačně vergenční vlastnosti vizuálního systému - Ouhelová, Tereza (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá principem akomodace, s ní úzce spojené vergence, jejich vlivem na vidění člověka a shrnuje obecné poznatky této problematiky. Práce popisuje anatomické struktury oka podílející se na akomodačně vergenčním mechanismu, základní parametry akomodačně vergenční složky vizuálního systému, poruchy akomodace i vergence a metody jejich vyšetřování.