Záněty předního segmentu oka - Novotná, Lenka (2015)
Tato práce se zabývá problematikou zánětů předního segmentu oka, jejich rozdělením, příčinami, projevy a léčbou. V úvodních kapitolách jsou obecně popsány anatomické struktury předního segmentu oka, imunologie, mikrobiologie a léčba zánětů oka. Část věnovaná zánětům jednotlivých struktur se zabývá jejich dělením, charakteristickými projevy, důsledky a možnostmi léčby.