Vyšetřovací čočky - optický princip průchodu paprsků, jejich využití - Repková, Nikola; Veselý, Petr, 1978 září 14.-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vyšetřovacími čočkami a shrnuje základní poznatky, které jsou o těchto čočkách k dispozici. Zahrnuje obecné rozdělení čoček, popisuje vady optického zobrazení. Dále se bakalářská práce zabývá diagnostickými čočkami, jako jsou Hrubyho čočka, Volkova čočka, gonioskopická Goldmannova čočka, oftalmoskopická čočka. Nechybí zde samozřejmě popis sady vyšetřovacích čoček a foropteru. V práci je i zahrnuta kapitola o iseikonických čočkách.
This thesis deals with investigative lenses and summarizes the main findings, which are about these lenses available. Includes general division lenses, describes defects in optical imaging. Further work is engaged diagnostic lenses, such as Hruby´s lens, Volk´s lens, gonioscopic Goldmann´s lens, ophthalmoscopic lens. There is obviously a description of a set of lenses and investigative phoropter. The work also includes a chapter on iseiconic lenses.
Vedoucí práce: Petr Veselý
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2015
Keywords: čočky; diagnostické techniky oftalmologické; Diagnostic Techniques, Ophthalmological; Lenses; bakalářské práce; bachelor's theses