Vyšetřovací čočky - optický princip průchodu paprsků, jejich využití - Repková, Nikola (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vyšetřovacími čočkami a shrnuje základní poznatky, které jsou o těchto čočkách k dispozici. Zahrnuje obecné rozdělení čoček, popisuje vady optického zobrazení. Dále se bakalářská práce zabývá diagnostickými čočkami, jako jsou Hrubyho čočka, Volkova čočka, gonioskopická Goldmannova čočka, oftalmoskopická čočka. Nechybí zde samozřejmě popis sady vyšetřovacích čoček a foropteru. V práci je i zahrnuta kapitola o iseikonických čočkách.