Metodika vyšetření dynamické refrakce - Hrabalová, Pavla; Krasňanská, Jitka, 1984-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2015)
Anotace Pojem dynamická refrakce představuje vidění za dynamických podmínek - tj. pohybu-je-li se člověk samotný nebo předměty v jeho okolí. Cílem bakalářské práce bylo vytvořit přehled metod vyšetření dynamické refrakce. Předpokladem k tomuto vyšetření je kvalitní zraková ostrost. V první části je zraková ostrost popsána spolu s objektivními i subjektivními způsoby jejího vyšetření. V druhé části je pojednáno právě o principech vyšetření dynamické refrakce a také o možných způsobech využití tohoto druhu vyšetření.
Annotation The dynamic visual acuity represents vision under dynamic circumstances - i. e. while the person or subjects around are moving. This bachelor thesis intention was to form the summary of principles in dynamic visual acuity testing. Assumption for this testing is adequate visual acuity. Visual acuity connected with objective and subjective methods of testing is described in the first part. In the second part is dealt with principles in dynamic visual acuity testing and with ways of usage this testing.
Vedoucí práce: Jitka Krasňanská
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2015
Keywords: refrakce oka; sportovní optometrie; zraková ostrost; zrakové vnímání pohybu; visual perception of movement; Refraction, Ocular; Visual Acuity; bakalářské práce; bachelor's theses