Základní principy a postupy vyšetření v oblasti vizuální optometrie - Rosová, Kateřina (2015)
Tato práce se zabývá oblastí vizuální optometrie, na jejímž počátku stál také dr. Skeffington, americký optometrista. V úvodu práce jsou zmíněny historické události související se vznikem vizuálního tréninku a založení OEP programu. Další kapitoly se věnují modelu vidění podle doktora Skeffingtona a postupu vyšetření užívaném ve vizuální optometrii podle knihy Clinical Management of Binocular vision, kterou napsali M. Scheimann a B. Wick.