Metody, postupy a pomůcky potřebné pro stanovení hodnot optimální subjektivní refrakce - Kořínková, Nikol; Skrbek, Matěj, 1984-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou stanovování subjektivní refrakce různými metodami a popisem jednotlivých pomůcek k tomu potřebných. Práce obsahuje stručný popis optické soustavy oka, fyziologie vidění a refrakce oka zahrnující popis refrakčních vad. Postup určování korekce je krátce uveden kapitolou o objektivní refrakci. V hlavní části práce je přiblížen celý proces měření subjektivní refrakce v souvislosti s tím, jakých metod, postupů a pomůcek v něm můžeme užít.
This Bachelor’s thesis deals with issues of determination subjective refraction using different techniques and description of necessary aids for these issues. The Bachelor’s thesis contains description of optical system of the eye, sight physiology and eye refraction including description of refraction defects. The procedure for determination of correction is introducing in short in chapter dealing with objective refraction. Main content of this thesis is focused on whole subjective refraction measurement process in connection with methods, techniques and aids we can use.
Vedoucí práce: Matěj Skrbek
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2015
Keywords: diagnostické metody; refrakční vady; diagnostic methods; Refractive errors; bakalářské práce; bachelor's theses