Zorné pole - metodika vyšetření, princip přístrojů - Fojtlová, Karolína; Vlasák, Ondřej, 1984-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2015)
Zorné pole představuje část prostoru rozléhající se kolem okem fixovaného bodu. Bakalářská práce se zabývá především metodikou vyšetření zorného pole od historických přístrojů přes orientační zkoušky až po nejnovější vyšetřovací techniky. Další kapitoly se věnují anatomickému popisu zrakové dráhy a výčtu defektů zorného pole. Hlavním cílem práce bylo shrnout aktuální možnosti vyšetření zorného pole.
Visual field is a part of the space sprawling around the point, which is fixated by eye. The bachelor thesis especially deals with methods of examination of visual field from historical devices through screening tests to the latest techniques of examination. Other chapters are focused on anatomical description of visual pathway and enumeration visual field defects. Main aim of thesis was to summarize the current options of visual field examination.
Vedoucí práce: Ondřej Vlasák
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2015
Keywords: campimetry; kampimetrie; skotom; testy zrakového pole; zorné pole; visual field; Scotoma; Visual Field Tests; bakalářské práce; bachelor's theses