Vyšetření a korekce astigmatismu - Chrástová, Eva; Beneš, Pavel, 1976-; Masarykova univerzita. Dětská oční klinika (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi vyšetření a korekce astigmatismu. Astigmatismus je asférická refrakční vada, kdy optický aparát oka nemá ve všech meridiánech stejnou optickou lomivost. Začátek bakalářské práce je věnován astigmatismu a jeho rozdělení. Další část práce pojednává o možnostech a metodách využívaných při objektivním a subjektivním vyšetření. Závěr obsahuje možnosti korekce.
This bachelor´s thesis looks into the possibilities of an astigmatism examination and correction. Astigmatism is a refractive error where an optical apparatus of the eye has not in all meridians the same optical power. The beginning of the thesis is devoting of astigmatism and its division. Another part describes an objective and subjective testing of astigmatism. Conclusion contains options of astigmatism correction.
Vedoucí práce: Pavel Beneš
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2015
Keywords: astigmatismus; diagnostické metody; diagnostic methods; Astigmatism; bakalářské práce; bachelor's theses