Vyšetření a korekce astigmatismu - Chrástová, Eva (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi vyšetření a korekce astigmatismu. Astigmatismus je asférická refrakční vada, kdy optický aparát oka nemá ve všech meridiánech stejnou optickou lomivost. Začátek bakalářské práce je věnován astigmatismu a jeho rozdělení. Další část práce pojednává o možnostech a metodách využívaných při objektivním a subjektivním vyšetření. Závěr obsahuje možnosti korekce.