Přístroje pro měření rohovkových parametrů - Hlinomaz, Ivo (2015)
V bakalářské práci „Přístroje pro měření rohovkových parametrů“ jsou shrnuty základní principy a přístroje na nich založené pro měření parametrů rohovky. Záměrem je strukturovat práci podle jednotlivých metod zobrazení a jejich fyzikálních principů. Jsou zmíněny přístroje umožňující mapování přední i zadní plochy rohovky, měření parametrů endotelu a zobrazovací metody předního segmentu oka. U většiny přístrojů je pojednáno i o možnostech využití příslušného softwaru v posuzování jednotlivých parametrů na vznik možných onemocnění. Celý koncept práce je zaměřen na současné přístroje.