Náplň činnosti optometristy v refrakčně chirurgickém centru, principy přístrojů, hodnocení nálezu - Čermáková, Alena (2015)
Bakalářská práce s názvem Náplň činnosti optometristy v refrakčně chirurgickém centru, principy přístrojů a hodnocení nálezu se zabývá popisem vyšetření před refrakčně chirurgickým zákrokem. Tato technika odstranění refrakční vady je v poslední době stále více oblíbená. Po úvodu jsou popsány základní vyšetřovací metody prováděné optometristou. Následuje výčet používaných přístrojů, spolu s principem na kterém pracují. Zmíněny jsou například nejnovější přístroje z oblasti biometrie, která je důležitá při výběru správné velikosti nitrooční čočky (IOL). Dále práce obsahuje záznamy z vyšetření spolu s jejich popisem. V závěru je provedeno stručné shrnutí celé problematiky.