Anizometropie a anizeikonie - diagnostika, princip korekce - Kubošová, Radka (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou anizometropie a anizeikonie, jejich diagnostikou a principem korekce. V úvodní kapitole je popsáno rozdělení, etiologie, projevy a příčiny anizometropie a anizeikonie, doplněno zaměřením na vliv na binokulární vidění. Následuje kapitola zabývající se diagnostikou anizometropie a diagnostickými přístroji sloužící především pro určení stupně anizeikonie. Poslední kapitola je věnována možnostem korekce anizometropie a anizeikonie, důležitým úpravám brýlové korekce a řešením afakie.