Novinky v korekci poruch barvocitu, využití ChromaGen filtrů v optometrické praxi - Kodetová, Marie, 1992- (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá poruchami barvocitu a způsoby jejich korekce. Jednotlivé kapitoly stručně rozebírají problematiku vnímání barev, jeho poruchy, metody vyšetřování a způsoby korekce. Práce se primárně věnuje využití barevných filtrů sloužících jako prostředek pro zlepšení vnímání barev. Hlavním cílem je popsat jednotlivé typy korekčních filtrů. Druhá část práce se věnuje praktickému uplatnění filtrů ChromaGen v optometrické praxi. Jejich efekt byl popsán pomocí kazuistik jednotlivých případů.