Kyselina fytová ve výživě člověka - Otáhalová, Markéta (2015)
Tato bakalářská práce shrnuje základní dostupné informace o kyselině fytové. Teoretická část obsahuje poznatky o této sloučenině, její chemickou strukturu, výskyt, vlastnosti, pozitivní a negativní účinky na zdraví člověka. Dále se věnuje technologickým úpravám, které mohou ovlivnit biologickou dostupnost jednotlivých prvků ve stravě. Praktická část uvádí vyhodnocení jídelníčků alternativně i běžně se stravujících osob.