Nutričné špecifiká onkologických pacientov - Paulová, Petronela (2015)
Bakalárska práca sa v teoretickej časti venuje individuálnemu prístupu k nutričným potrebám onkologických pacientov v závislosti na ich zdravotnom stave. Zaoberá sa predovšetkým faktormi a niektorými zložkami stravy špecifickými pre nádorové ochorenie, na ktoré je dôležité počas protinádorovej terapie myslieť, aby bol zabezpečený dobrý nutričný stav pacienta počas celej liečby. Veľká pozornosť je venovaná predovšetkým nutričným špecifikám v súvislosti s vitamínom D, ω-3 mastnými kyselinami, antioxidantami, doplnkami stravy, či probiotikami a nádorovým ochorením. Praktická časť bola zameraná na vplyv ochorenia a jeho liečby na nutričný stav pacientov a na intervencie, vedúce k jeho udržaniu či zlepšeniu, s dôrazom na špecifiká vo výžive týchto pacientov.