Aditivní látky v cukrovinkách - Vránová, Kateřina (2015)
Bakalářská práce ''Aditivní látky v cukrovinkách'' přináší obecné informace o cukrovinkách a v nich obsažených aditivních látek. Zvláštní důraz je kladen na vliv těchto látek na zdraví dítěte. V rámci této práce byl prováděn výzkum, ve kterém bylo zjišťováno, jaké cukrovinky jsou dětmi konzumovány nejčastěji, jaké barvy cukrovinek preferují a jaký je jejich názor na vliv vybraných aditiv na zdraví člověka.