Srovnání příjmu a výdeje energie v průběhu ultratrailových závodů - Hvorecká, Eva (2015)
Bakalářská práce shrnuje aktuální poznatky a obecná doporučení týkající se výživy ve vytrvalostním běhu. V základech pojednává o jednotlivých nutrientech a jejich významu pro běžnou populaci i pro sportovce. V hlavní části se soustřeďuje na výživu vytrvalostních běžců v době před, během a po zátěži. Praktická část bakalářské práce se zaměřuje na srovnávání energetického příjmu a výdeje během vytrvalostního závodu a následně hodnotí rozdíly.