Osteoporóza a osteopenie u nemocných s chronickou pankreatitidou - Nikolić, Aleksandra (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou chronické pankreatitidy a osteoporózy a osteopenii. V teoretické části je popsána prevalence, etiopatogeneze, klinické příznaky, diagnostika a terapie u těchto onemocnění. Též je pojednáno o možných souvislostech a rizikových faktorů přispívající k rozvoji osteoporózy a osteopenii u nemocných s chronickou pankreatitidou. Součástí bakalářské práce je i praktická část, která obsahuje dvě případové studie, u kterých byly stanovené této nemoci.