Co vědí matky o kojení - význam kojení pro matku - Slámová, Vendula (2015)
Bakalářská práce pojednává o pozitivním efektu kojení na zdravotní stav žen. Zabývá se převážně jednotlivými onemocněními, jejichž riziko vzniku se s délkou kojení u žen snižuje. Popisuje také významný účinek kojení na psychické zdraví žen. Praktická část zjišťuje, jaké mají ženy znalosti o vlivu kojení na jejich zdraví, a jaký mají pohled na délku kojení. Dále nahlíží na důvody žen k ukončení kojení. Úmyslem práce je též informovat ženy o preventivních efektech kojení na jejich zdraví. A také pak zkoumá, zda tyto informace změní jejich názor na kojení.