Terénní geografická výuka v národních parcích ČR - Nedělová, Radka (2015)
Diplomová práce se věnuje tématu Terénní geografická výuka v národních parcích České republiky. Práce obsahuje teoretickou část zabývající se obecnou charakteristikou terénní výuky, zhodnocením míry začlenění terénní výuky do Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia a zhodnocením dosavadního využívání českých národních parků pro terénní geografickou výuku. Praktická část práce obsahuje návrhy terénní výuky v jednotlivých národních parcích včetně metodických listů pro učitele a pracovních listů pro žáky.