Imperfect Randomness in Quantum Information Processing /

Náhodnosť je veľmi hodnotný zdroj v mnohých oblastiach modernej vedy. Typicky, vo väčšine aplikácií je vyžadovaná dokonalá náhodnosť -- uniformne distribuované bity nezávislé od akýchkoľvek iných dát. Tento predoklad je často využívaný pri analýze algoritmov a protokolov. Nanešťastie, je veľmi zloži...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Pivoluska, Matej (Dissertant)
Other Authors: Gruska, Jozef, 1933- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:English
Published: 2015
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/172459/fi_d/
Cover Image
LEADER 05712ctm a22009257i 4500
001 MUB01006340745
003 CZ BrMU
005 20150916112658.0
008 150609s2015 xr ||||| |||||||||||eng d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2016-03-09 
035 |a (ISMU-VSKP)199252 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD018  |e rda 
072 7 |a 004  |x Počítačová věda. Výpočetní technika. Informační technologie  |2 Konspekt  |9 23 
080 |a 004.421  |2 MRF 
080 |a 004.03  |2 MRF 
080 |a 519.21  |2 MRF 
100 1 |a Pivoluska, Matej  |% UČO 172459  |* [absolvent FI MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Imperfect Randomness in Quantum Information Processing  |y eng 
245 1 0 |a Imperfect Randomness in Quantum Information Processing /  |c Matej Pivoluska 
264 0 |c 2015 
300 |a xii, 98 stran 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Jozef Gruska 
502 |a Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Fakulta informatiky, 2015 
520 2 |a Náhodnosť je veľmi hodnotný zdroj v mnohých oblastiach modernej vedy. Typicky, vo väčšine aplikácií je vyžadovaná dokonalá náhodnosť -- uniformne distribuované bity nezávislé od akýchkoľvek iných dát. Tento predoklad je často využívaný pri analýze algoritmov a protokolov. Nanešťastie, je veľmi zložité dokázať už len fakt, že akýkoľvek zdroj náhodnosti je dostatočne nepredvídateľný. Požiadavka uniformnej distribúcie sa v tomto svetle zdá takmer nemožná. V dôsledku týchto úvah je dôležité zistiť, či sa dajú v aplikáciách efektívne používať slabé zdroje náhodnosti -- neuniformné náhodné procesy čiastočne nezávislé od vonkajších dát. Tento problém bol dôkladne preštudovaný v klasickom spracovaní informácie. Trochu prekvapivo, až donedávna existovalo veľmi málo šrúdií dopadu slabej náhodnosti na kvantové spracovanie informácie. V troch hlavných kapitolách tejto práce sa venujeme trom rôznym témam prepojeným spoločnou témou slabej náhodnosti v kvantovom spracovaní informácie. V kapitole 3  |% cze 
520 2 9 |a Randomness is a very valuable resource in many areas of modern science. Typically, in most of the applications an access to a perfect random source -- uniformly distributed bits independent of any other existing data -- is assumed. This assumption is silently hidden in the analysis of the performance of algorithms and protocols -- random number generators are assumed to produce uniform randomness. Unfortunately, it turns out to be very difficult to show that a given source of randomness is sufficiently unpredictable and adding a requirement of uniform distribution of its outputs given any other existing data seems downright impossible. Consequently, this fact raises an important question of whether or not weak random sources -- non-uniform random processes partially independent of any other data -- can be effectively used in different applications. The problems that arise when one is forced to use a weak source of randomness are well identified and have been extensively studied in cla  |9 eng 
650 0 7 |a algoritmy (programování)  |7 ph131788  |2 czenas 
650 0 7 |a počítačové systémy  |7 ph115866  |2 czenas 
650 0 7 |a pravděpodobnostní metody  |7 ph220676  |2 czenas 
650 0 9 |a algorithms  |2 eczenas 
650 0 9 |a computer systems  |2 eczenas 
650 0 9 |a probabilistic methods  |2 eczenas 
655 7 |a disertace  |7 fd132024  |2 czenas 
655 9 |a dissertations  |2 eczenas 
658 |a Informatika (čtyřleté)  |b Informatika  |c FI D-IN4 IN (IN)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Gruska, Jozef,  |d 1933-  |7 ola2007365192  |% UČO 3026  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra teorie programování  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/172459/fi_d/ 
CAT |c 20150609  |l MUB01  |h 0421 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150625  |l MUB01  |h 0751 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20150811  |l MUB01  |h 1138 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20150831  |l MUB01  |h 1541 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1453 
CAT |a VESELA  |b 02  |c 20150916  |l MUB01  |h 1126 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1414 
CAT |a VACOVAX  |b 02  |c 20151012  |l MUB01  |h 1025 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151029  |l MUB01  |h 0733 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0545 
CAT |c 20160303  |l MUB01  |h 1233 
CAT |c 20160308  |l MUB01  |h 1504 
CAT |c 20160309  |l MUB01  |h 1106 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160914  |l MUB01  |h 1427 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160920  |l MUB01  |h 0817 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160927  |l MUB01  |h 0741 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 1036 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170302  |l MUB01  |h 0828 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180314  |l MUB01  |h 0814 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180503  |l MUB01  |h 0729 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180710  |l MUB01  |h 0635 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190213  |l MUB01  |h 0800 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 0745 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200510  |l MUB01  |h 2306 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20201212  |l MUB01  |h 2150 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210122  |l MUB01  |h 0054 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210322  |l MUB01  |h 1142 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210327  |l MUB01  |h 0026 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1014 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 2002 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1238 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210912  |l MUB01  |h 2336 
M53 0 |a Weak Randomness 
M53 0 |a Quantum Information 
M53 0 |a Device Independence 
M53 0 |a Randomness Extractors 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2016-03-09 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 FI  |a Fakulta informatiky  |3 Diz. práce 2015  |5 42005D2657  |8 20150916  |f 72  |f Týdenní  |r 20150916 
AVA |a INF50  |b FI  |d Diz. práce 2015  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0