Kartografická analýza vybraných map Moravského zemského archivu v Brně - Matušková, Monika (2015)
Tato diplomová práce je zaměřena na kartografickou analýzu vybraných map z Moravského zemského archivu v Brně, jež představuje správní úřad řízený Ministerstvem vnitra České republiky spadající do kategorie Státních oblastních archivů. Součástí kartografické analýzy je kromě studia historických faktů o mapách, jejich obsahu a vybraných kartometrických vlastností také popis mapové části archivu, analýza probíhajícího procesu zpracování a zpřístupnění mapových archiválií s možným doporučením jejich optimalizace.