Digitální mapa vybrané knihovny Masarykovy univerzity - Tarabusová, Kateřina; Stachoň, Zdeněk, 1980-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2015)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem mapové aplikace Knihovny univerzitního kampusu Masarykovy univerzity. Aplikace interaktivně znázorňuje služby knihovny ve 3D modelu budovy a v mapě knihovního fondu. Stěžejní funkcí aplikace je vyhledávání knih podle jejich signatur a následné zobrazení jejich uložení v mapě. V procesu tvorby systému došlo také k návrhu map a mapových znaků včetně jejich testování na uživatelské skupině. Návrh aplikace byl ověřen implementací jejího prototypu. Práce také popisuje všeobecný koncept pro tvorbu webových mapových aplikací s použitím vektorové grafiky.
The purpose of this thesis is to describe a proposed design of a map application for the Library of the University Campus of Masaryk University. This interactive application presents the library's services and showcases the library building in a 3D model and also includes a map of the library collection. The key function of the application is book search by the books' unique identifiers as well as identification of the books' location on the map. Map symbols were designed and tested on a user group. Correctness of the application design was verified by the working prototype implementation. The thesis also provides a general concept for web map applications design included vector graphics utilization.
Vedoucí práce: Zdeněk Stachoň
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: Masarykova univerzita. -- Knihovna univerzitního kampusu; digitální mapy; digital maps; diplomové práce; master's theses