Webový mapový portál města Brna - Kůsová, Veronika (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou návrhu mapových portálů měst, konkrétně se věnuje mapovému portálu města Brna. V rámci práce jsou analyzovány požadavky kladené na mapový portál města z pohledu uživatele. Východiskem bylo hodnocení existujících českých i zahraničních mapových portálů měst obdobné velikosti. Zároveň bylo provedeno krátké dotazníkové šetření. Práce se detailně zabývá možnými aspekty, které ovlivňují vznik mapového portálu města. Na základě získaných poznatků vyústila celá práce k sestavení požadavků kladených na mapový portál města a vytvoření konceptu mapového portálu města Brna. Nakonec byla pro mapový portál vytvořena pilotní mapová aplikace na téma řešení životních situací.