Byty a bydlení v ČR po roce 1989: regionálně geografické hodnocení - Coufal, Marek (2015)
Období transformace po roce 1989 s sebou přineslo zásadní změny v oblasti bydlení a bytové politiky, výraznou změnou prošla také struktura bytového fondu. Stát svými zásahy přímo ovlivňuje bydlení pomocí nástrojů bytové politiky. Regionální disparity v bydlení, a především v bytové výstavbě, jsou v této diplomové práci analyzovány na základě nižších správních jednotek. Problematika bydlení a bytové politiky je v práci zkoumána nejen na území České republiky, ale i v kontextu celé Evropy.