Po nové silnici! Novým vlakem! Dopravní stavby a indukovaná doprava - Chaloupková, Kamila (2015)
Diplomová práce se zabývá tématem indukované dopravy, které je v České republice zatím velmi málo frekventované. Práce se zaměřuje nejen na širší teoretické pozadí indukované poptávky po dopravě (různá pojetí definic, příčiny a dopady), ale také na praktické souvislosti jejího zkoumání. Součástí práce je rovněž nastínění metodických možností geografického výzkumu indukované dopravy s praktickými ukázkami v podobě tří případových studií. Každá z případových studií je aplikována na odlišný dopravní mód a také odlišný dopad indukce.