Prioritní země české rozvojové spolupráce - Šnajdrová, Pavla (2015)
Tato diplomová práce se věnuje zahraniční rozvojové spolupráci České republiky v kontextu jejich prioritních zemí. V první části popisuje problematiku rozvojové spolupráce a kritéria výběru prioritních zemí zahraniční rozvojové spolupráce ČR. Druhá část hodnotí objem finančních prostředků poskytnutých do prioritních zemí a efektivitu rozvojové spolupráce na základě rozvojových ukazatelů. Třetí část práce se zaměřuje na analýzu výpovědí jednotlivých aktérů zahraniční rozvojové spolupráce České republiky.