Variabilita charakteristik pramenů podzemních vod na území Brna - Honek, David, 1988- (2015)
Tato práce se zabývá prameny podzemních vod v městě Brně a jeho nejbližším okolí, které jsou zde popsány pomocí vybraných kvalitativních a kvantitativních charakteristik (vydatnost a chemismus) a jejich variabilitou. Důležitou charakteristikou je vydatnost, která se v práci využívá pro klasifikaci pramenů a také pro korelaci se srážkovými úhrny za vybrané období. Dále se práce zabývá rozmístěním jednotlivých pramenů, k čemuž byl využit terénní průzkum, a také potenciálním využitím pramenů a podzemních vod, včetně jejích možného ohrožení způsobeného zejména lidskou činností.