Hodnocení vlivu pozemkových úprav na hydrologická rizika v povodí Trkmanky - Coufal, Pavel (2015)
Tato práce se zabývá charakteristikou povodí Trkmanky ve spojitosti s povodňovými událostmi z přívalových srážek z června 1970 a srpna 1989. Pomocí srážkoodtokového a hydrodynamického modelování v modelu MIKE 11 popisuje odtokové poměry při těchto dvou povodňových událostech. Z výsledků se snaží zjistit jaký je vliv využití území, inundací a předchozího nasycení půdy na odtok z přívalových srážek. Dále zjišťuje jaká je efektivita protipovodňových opatření v Divákách a Lovčicích. Je rovněž prováděna lokální analýza v obci Krumvíř, která charakterizuje průběh a následky povodní ze srpna 1989. Na závěr pak charakterizuje pozemkové úpravy a jejich použití v povodí Trkmanky.