Statická doprava a městský parkovací systém na území města Hranice - Keclíková, Barbora (2015)
Předmětem diplomové práce „Statická doprava a městský parkovací systém na území města Hranice“ je analýza nastaveného systému placeného stání v centrální části města s ohledem na principy trvale udržitelného rozvoje dopravy. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou trvale udržitelného rozvoje se zaměřením na trvale udržitelný rozvoj dopravy. Dále je přiblížena problematika parkování a managementu parkování. Praktická část je tvořena stručnou charakteristikou města Hranic doplněna o analýzu fungování nastaveného parkovacího systému, která byla zpracována na základě vyhodnocení získaných statistických dat a dotazníkového šetření.