EEG prediktory výsledků operační léčby u pacientů s temporální epilepsií - Doležalová, Irena, 1984- (2015)
Studie A - Vliv částečné redukce antiepileptické medikace na lateralizace interiktálních epileptických výbojů a její vztah k výsledkům chirurgické léčby u pacientů s hipokampální sklerózou Úvod Cílem naší studie bylo stanovit změny v lateralizaci (unitemporální vs. bitemporální) interiktálních epileptických výbojů u pacientů s temporální epilepsií na podkladě hipokampální sklerózy, dále jsme se soustředili na změny v prediktivní hodnotě interiktálního EEG ve vztahu k výsledkům chirurgické léčby. Metody Lateralizace interiktálních epileptických výbojů byla hodnocena u 43 pacientů během dvou období definovaných na základě redukce antiepileptické medikace jako období s plnou a redukovanou antiepileptickou medikací, zvlášť byly hodnoceny bdělé a spánkové záznamy. Chirurgické výsledky byly hodnoceny po 1 roce od operace a při poslední kontrole pacienta, výsledky byly hodnoceny jako Engel I a Engel II-IV, dále jako kompletně bez záchvatů a přetrvávající záchvaty. Výsledky V naší studii jsme