Pobyt Giana Gastona de' Medici v Čechách - Pavlíček, Jan F., 1975- (2014)
Disertační práce se koncentruje na pobyt Giana Gastona, posledního z rodu Medici, v Čechách na přelomu let 1697-1708. Důvodem jeho přítomnosti bylo manželství se sasko - lauenburskou princeznou Annou Marií Francescou. Toto téma je zatíženo značným množství stereotypů, které se snaží tato disertace rovněž osvětlit