The Adoption of Business Process Management in Small and Medium Enterprises - Kolář, Jiří; Pitner, Tomáš, 1972-; Masarykova univerzita. Katedra počítačových systémů a komunikací (2015)
(Toto je téměř doslovný překlad abstraktu, doporučuji číst anglickou verzi). Zavedení Business Process Managementu (BPM) v organizaci znamená změnu řídícího paradigmatu vedoucí k ustavení procesně orientovaného modelu řízení organizace. Kromě jiných výhod umožňuje patřičná formalizace procesů a interakcí mezi procesy následné spouštění takto formalizovaných procesních modelů v informačních systémech založených na Business Process Managemet Suites. BPM bylo úspěšně zavedeno v mnoha velkých organizacích, ale jen zřídka v malých a středních podnicích (SME). Existují různé překážky, které komplikují rozšíření BPM v kontextu SME a právě na tyto překážky se tpráce zaměřuje a nabízí postupy, jak je překonat. První část práce představuje specifický přístup k tvorbě procesních modelů, který umožňuje zvýšení jejich flexibility díky kombinaci myšlenek Adaptive Case Managementu, tradičního přístupu k modelování procesů a přístupu založeného na deklaraci omezení. Tento kombinovaný přístup je určen
The adoption of Business Process Management (BPM) represents a management paradigm shift in a target organization which leads to the establishment of a process-driven management model. Besides other management-related outcomes, proper formalization of processes and inter-process interactions in a BPM manner makes possible a consequent automated execution of formalized processes in Information Systems based on Business Process Management Suites. Over time, BPM has been successfully adopted in many large enterprises, but very rarely in the context of Small and Medium Enterprises (SME). There are various known obstacles which make the expansion of BPM into the SME sector problematic. This work addresses selected problems and presents solutions how to overcome these obstacles. The first part of this work presents a specific approach to Business Process design which enables the extended flexibility of process models by combining selected principles of Adaptive Case Management, traditional
Vedoucí práce: Tomáš Pitner
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Fakulta informatiky, 2015
Keywords: informační systémy; počítačové modelování; management; podnikový management; řízení a správa společností; computer modelling; industrial management; corporate governance; information systems; management; disertace; dissertations