Process Framework for Emergency Management in the Czech Republic - Ludík, Tomáš, 1984-; Pitner, Tomáš, 1972-; Masarykova univerzita. Katedra počítačových systémů a komunikací (2015)
Krizové řízení je disciplína zabývající se minimalizací rizika, která zahrnuje přípravu na krizové stavy a mimořádné události, před tím než se stanou, reakce na ně, stejně tak jako podporu a obnovení společnosti po vzniku přírodních nebo antropogenních hrozeb. Na druhou stranu, procesní řízení představuje manažerskou strategii pro zlepšování firemní výkonnosti pomocí nepřetržité optimalizace podnikových procesů. To je docíleno neustálým opakováním činností, jako je modelování procesů, jejich vykonávání a měření. Cílem disertační práce je aplikovat myšlenky procesního řízení na oblast krizového managementu, jakož i poukázat na celkové výhody integrace těchto přístupů. Prvním cílem práce je představit koncepci Procesního rámce pro krizové řízení v České republice. Idea vychází z analýzy současného stavu, která poukazuje na nepoužívání jednotného procesního přístupu v oblasti krizového řízení. Druhým cílem práce je následně detailní popis procesního rámce z pohledu jeho komponentů, mezi k
Emergency management is a discipline of dealing with and avoiding risks that involves the preparation for a disaster before it happens, response to the disaster, and finally supporting and rebuilding the society after the occurrence of natural or human-caused disasters. On the other hand, process management represents a strategy of managing and improving business performance by continuously optimising business processes in a closed-loop cycle of modelling, execution, and measurement. The aim of this thesis is to apply the ideas of process management to the area of emergency management as well as to refer to the overall advantages of integrating these two approaches. Firstly, a Process Framework for Emergency Management in the Czech Republic is defined. The framework is motivated by a state-of-the-art analysis which has revealed that there is currently no unified process approach applied in emergency management. Secondly, components of the process framework are described in detail. The
Vedoucí práce: Tomáš Pitner
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Fakulta informatiky, 2015
Keywords: krizový management; podnikový management; počítačová architektura; management; modelování a simulace; asset management; industrial management; computer architecture; management; asset management; crisis management; modeling and simulation; disertace; dissertations